سفارش تبلیغ
صبا ویژن
صفحه اصلی پیام‌رسان پارسی بلاگ پست الکترونیک درباره اوقات شرعی

92/12/19
1:0 ص

سلامت نیوز به نقل از آرمان : معلولیت از هر نوعی که باشد؛ چه نابینا باشی و دنیا برایت بی‌رنگ و تصویر بچرخد، چه ناشنوا باشی و زندگی پر ازدحام شهر و آدم‌ها برایت در سکوت بگذرد، روی صندلی چرخدار باشی یا دست‌هایت را از دست داده باشی، زندگی در شهر برایت دشوارتر خواهد بود. تصور کنید، یک معلول حرکتی که ناچار است با صندلی چرخدار این طرف و آن طرف برود، صبح که از خانه بیرون می‌آید تا به محل کار، تحصیل، مرکز خرید یا مرکز تفریحی برود، چگونه باید پیاده‌رو را طی کند و زمانی که بخواهد از خیابان عبور کند، چطور باید این کار را بکند.

گیریم که توانست شیب‌ها و پله‌های نامتناظر پیاده‌رو را رد کند و از خیابان هم عبور کرد، ایستگاه اتوبوس یا مترو، آیا برای استفاده معلولان مناسب است؟ تاکسی‌ها؟ آرم و علامت به جایش است، اما آیا همان آرم و علامت کافی است؟

زیرساخت نداریم

تهران شهری قدیمی است و آن قدیم‌ها هم کسی به فکر این نبوده که شهر برای همه افراد از جمله معلولان، مناسب سازد. این است که با هر کسی حرف می‌زنی از «زیرساخت‌»‌هایی می‌گوید که نیست. محبوبه خلوق، مدیر انجمن حمایت از معلولان و سالمندان برنا در گفت‌وگو با آرمان، از نبودن زیرساخت‌ها در تهران چنین می‌گوید: «اینجا مشکلات به دو بخش نرم‌افزاری و سخت‌افزاری تبدیل می‌شود. نرم‌افزاری همان آموزش‌هایی است که شهروندان ندیده‌اند و حقوق معلولان برایشان روشن نیست و راننده اتوبوسی است که نمی‌داند با یک معلول حرکتی چطور برخورد کند. سخت افزار هم کمبود امکانات شهری از قبیل مناسب نبودن پیاده‌روها، نامناسب بودن ایستگاه‌های اتوبوس و مترو برای استفاده معلولان و مسائلی از این دست است.» از سوی دیگر مهدی امیری، معاون اداره کل سلامت شهرداری تهران نیز درباره آماده‌سازی زیرساخت‌ها به آرمان می‌گوید: «ما کاستی‌ها را کتمان نمی‌کنیم اما مشکل اصلی ریشه‌ای بودن کم‌توجهی به معلولان در ساختار شهر تهران است. چیزی که با یک سال نمی‌شود سرو سامانش داد. هرچند شهرداری برای بهبود شرایط، فعالیت‌هایی کرده است.» فعالیت‌های شهرداری در راستای مناسب‌سازی فضای شهری برای معلولان سوال دیگری است که از مهدی امیری می‌پرسیم.

علائم بدون کاربرد

فاصله با استانداردهای جهانی، چیزی است که شهرداری هم تائید می‌کند. اما اینکه این فاصله چقدر است، نکته‌ای است که باید از معلولان پرسید؛ کسانی که این «فاصله» را هر روز در کناره‌گیری از زندگی شهری حس می‌کنند. شیب‌هایی که کنار گذرگاه‌های پلکانی برای عبور و مرور معلولان در نظر گرفته شده، درمواقعی آنقدر زیاد است که معلولان به دشواری در آن مسیر حرکت می‌کنند. موانع بر سرراه حتی گاهی باعث می‌شود کسانی که با صندلی چرخدار تردد می‌کنند زمین بخورند و دست و پایشان دچار شکستگی و آسیب‌دیدگی شود. جدا از پیاده‌روها که یا تنگ و باریکند یا پستی و بلندیشان مانع راه است یا تبدیل به محل عبور و مرور موتور‌سیکلت‌ها شده‌اند، متروها و ایستگاه‌های اتوبوس، خود مقوله دیگری هستند. خرابی آسانسورها در تعدادی از ایستگاه‌های مترو و ازدحام شهروندان دیگر در مقابل در آسانسورهای سالم را هم که درنظر نگیریم، هرکس که یک بار از این وسیله حمل و نقل عمومی استفاده کرده باشد، به خوبی می‌داند، خیلی خیالی به نظر می‌رسد که یک معلول حرکتی در آن ازدحام بتواند سوار قطار و بعد هم در ایستگاه مورد نظرش پیاده شود.

سال گذشته بود که یک نابینا به‌دلیل نامشخص بودن علائم لبه سکو، روی ریل‌ها افتاد و به زیر قطار رفت. اتوبوس‌های معمولی که به‌دلیل ارتفاعی که از سطح زمین دارند، قادر نیستند معلولان حرکتی را جا‌به‌جا کنند، در فضای داخل اتوبوس‌ها نیز جایگاه به خصوصی برای معلولان وجود ندارد که برای مثال، یک نابینا، از ایمنی برخوردار باشد. اعلام ایستگاه‌ها با صدا برای نابینایان و علائمی تصویری برای ناشنوایان، تنها در قطارهای مترو و اتوبوس‌های BRT دیده می‌شود که آنها هم اغلب دچار مشکلند و ایستگاه‌ها را جا‌به‌جا اعلام می‌کنند. در این وضعیت یک فرد معلول در این شهر شلوغ و میان ازدحام جمعیت شتابزده، اگر جان سالم به در برد، گم خواهد شد. هرچند معاون اداره کل سلامت شهرداری تهران می‌گوید که اتوبوس‌های BRT را هم‌سطح با ایستگاه در نظر گرفته‌اند که عبور برای معلولان راحت باشد اما درعمل وجود موانعی همچون شهروندان شتابزده و البته زمان توقف اتوبوس‌ها در ایستگاه، استفاده از این وسیله را برای شهروندان معلول به ناممکن نزدیک می‌کند. مهدی امیری می‌گوید مسائل معلولان به نوع نگرش جامعه و البته تفکر مدیران شهری برمی‌گردد که متاسفانه به‌عنوان دغدغه مطرح نیست و به جد در دستور کار مدیران قرار نمی‌گیرد.

پای لنگ نظارت شهری

اما برویم سراغ فعالیت‌های شهرداری برای مناسب‌سازی فضای شهری برای معلولان. به‌گفته معاون کل اداره سلامت شهرداری، تاکنون یک سامانه حمل‌ونقل ویژه معلولان، در شهر تهران راه‌اندازی شده. سامانه‌ای که متشکل از اتوبوس، ون و خودروهای سواری است که برای استفاده معلولان تجهیز شده‌اند و آن‌طور که امیری می‌گوید، هرچند هزینه استفاده از آن بیشتر از هزینه استفاده از امکانات حمل و نقل شهری است اما از هزینه تاکسی سرویس‌ها ارزان‌تر است و این هزینه به‌گونه‌ای محاسبه شده تا با هزینه ایاب و ذهابی که معلولان از بهزیستی می‌گیرند، بخواند. این سامانه که به سبک تاکسی تلفنی اداره می‌شود، سال گذشته در تهران راه‌اندازی شده است.

فعالیت دیگر شهرداری، سر و شکل دادن به کانون اجتماعی معلولان در 374 محله تهران است که تعدادی از مدیران این کانون‌ها که خود نیز نوعی از انواع معلولیت را دارند، مشاوران شهرداری نواحی هستند که برای مناسب‌سازی شهر برای معلولان صاحب‌رای‌هستند. بعد هم بحث مناسب‌سازی فضاهای شخصی معلولان است که شهرداری یک سال و نیم است پیگیری می‌کند تا به‌طور رایگان مشکلات تردد را درون خانه‌های مستقل و شخصی معلولان برطرف کند که به گفته امیری تاکنون 200 مورد انجام شده است تفاهمنامه شورای راهبردی معلولان شهرداری با پارک‌ها از موضوعات دیگری است که بر اساس آن باید در هر منطقه یکی از پارک‌های اصلی، مناسب‌سازی شود. ساخت مجتمع فرهنگی - ورزشی قمربنی‌هاشم که دارای انواع امکانات ورزشی و رایگان برای معلولان است از دیگر اقدامات شهرداری تهران است.

اما با وجود این همه چرا هنوز معلولان با تردد در شهر تهران دچار مشکلند؟ معلولانی که به گفته محبوبه خلوق، به اضافه سالمندان، 20 درصد جامعه را تشکیل می‌دهند و مانند سایرین مالیات می‌‌پردازند اما از امکانات شهری محرومند؟ از مناسب‌سازی معابر و پارک ها سخن به میان می‌آید اما لوله‌های Uشکل که در مسیرها و معابر قرار می‌گیرند موانع بزرگی برای عبور و مرورند. امیری نبودن آمادگی فرهنگی را مشکل اصلی می‌داند. پارک کردن اتومبیل‌ها و موتورسیکلت‌ها در معابر شهری، سبب وجود این لوله‌ها و بند آمدن راه‌هاست. ناآگاهی خودمان را می‌پذیریم. همین طور کم‌توجهی‌مان نسبت به حقوق همشهری‌هایمان که به نحوی از انحا دچار معلولیتند. نبود زیرساخت‌های شهری را هم قبول می‌کنیم. اما ساخت و سازهای جدید چطور؟ آیا شهرداری در دادن مجوز به ساختمان‌هایی که مناسب‌سازی برای معلولان را رعایت نکرده‌اند، ممانعتی به‌عمل می‌آورد؟

موضوع اینجاست که معلولان از وضعیت ساختمان‌های تازه‌ساز نیز شکایت دارند. برای مثال مراکز خرید تازه‌ساز حداقل نیاز یک معلول که ورود به مجموعه است را هم در نظر نگرفته‌اند. مهدی امیری می‌گوید: «در قانون این مسائل پیش بینی شده است اما راه‌های دور زدن قانون همچنان باز است. طرح را که به شهرداری می‌آورند اصول را رعایت کرده‌اند اما هنگام اجرا، کم گذاشته می‌شود یا مثلا در جایی بالابر نصب می‌کنند اما زمانی که حکم پایان کار را از شهرداری گرفتند، جمع می‌کنند.نکته مهم ضعیف بودن اهرم‌های نظارتی است که مسائل معلولان را جدی نمی‌گیرد.» مدیر انجمن حمایت از معلولان و سالمندان برنا نیز می‌گوید: «ما قانون 16 ماده‌ای حمایت از معلولان را داریم که 24 ماده ارتقایش داده‌ایم و هم‌اکنون در کمیسیون اجتماعی مجلس در حال بررسی است که در آن بحث بودجه ویژه برای معلولان ذکر شده است.

اما در کشور ما فرار از قانون از اجرای آن آسان‌تر است و نظارت در هر زمینه‌ای به‌درستی صورت نمی‌گیرد. شورای شهر و شهرداری که از سیستم‌های نظارتی مهم شهری هستند بهتر است بیشتر به کار نظارت خود بپردازند.» به گفته خلوق، در یک برنامه 10 ساله شهرها و برطرف کردن 10 درصد از مشکلات در هر سال، می‌شود همه چیز را رو به راه کرد؛ کاری که کشورهای پیشرفته انجام داده‌اند و ما هم باید این برنامه جدی را هر چه زودتر از یکجا شروع کنیم.


مطالب فوق برگرفته از سایت تحلیلی خبری سلامت نیوز(به نقل از آرمان) ، با کد خبر 79688، مورخ 14.5.1392 می باشد. آدرس سایت اخذ اطلاعات: http://www.salamatnews.com

 

 

نظر وبلاگ در خصوص مطالب فوق(وبلاگ قصد توهین یا هجمه بر هیچ فرد ، گروه و یا سازمانی را نداشته و حق سازمان بهزیستی و هر ذی نفع دیگری برای ارسال جوابیه و ارایه هرگونه توضیح مستند با در نظر گیری قوانین و رعایت اصول اخلاقی محفوظ است):

سوال این است که سازمان بهزیستی در این خصوص چه کار کرده است. پرداخت مختصر حق ایاب و ذهاب را هر سازمانی می تواند ارایه دهد. اصلا می شود همراه با پرداخت یارانه ماهیانه به حساب افراد ریخت و نیازی به سازمان بهزیستی نباشد.  چرا سازمان بهزیستی روابط خوبی را با شهرداری خصوصا در زمان ریاست جمهوری دکتر احمدی نژاد نداشته است ؟ اختلاف سلیقه بین این دو از نوع سیاسی است یا برنامه ای ؟ چرا بسیاری از وظایف سازمان بهزیستی بنوعی توسط شهرداری( خصوصا شهرداری تهران) یدک کشیده می شود. شهرداری قصد مداخله در کار سازمان بهزیستی را دارد یا بهزیستی کارآمدی لازم در خدمات رساندن به جمعیت لازم الحمایت را ندارد؟ چرا معلولان باید قربانی مدیریت سلیقه ای بعضی ها شوند؟؟؟ بعضی هایی که نه می شنوند، نه می بینند و نه حرکتی سازنده می کنند؟؟؟ اما باید اضافه کرد که سنت الهی خلل بردار نیست و از آسمان به زمین خوردن بعضی ها تماشایی بوده و مایه عبرت خیلی ها خواهد بود. یا علی


مشخصات مدیر وبلاگ
 
لوگوی وبلاگ
 

عناوین یادداشتهای وبلاگ
خبر مایه
بایگانی
 
لینک‌های روزانه
 
صفحه‌های دیگر
دسته بندی موضوعی
 
بهزیستی ، اخبار بهزیستی ، ficdsjd ، علی ربیعی ، بهزیستی پرس ، hofhv ficdsjd ، آسیب اجتماعی ، اعتیاد ، فقر ، متادون ، کمپ ، وزیر تعاون ، فقرزدایی ، رفاه اجتماعی ، aofhv ficdsjd ، ترک اعتیاد ، ربیعی ، قلی نیا ، مواد مخدر ، نقد بهزیستی ، همایون هاشمی ، کودکان کار ، کودکان خیابانی ، معلولان ، کودک آزاری ، کودکان کار ، مجلس شورای اسلامی ، دکتر قلی نیا ، شهرداری ، طلاق ، پیشگیری ، دیوان عدالت اداری ، داستانک ، درد ، حاشیه ، حقوق معلولان ، پزشک محوری ، جرم ، جک ، تغییر مدیر بهزیستی ، بودجه 93 ، بودجه بهزیستی ، انتصابات مدیریتی ، اس ام اس خنده دار ، اعتیاد زنان ، طنز ، زنان سرپرست خانوار ، سازمان بهزیستی ، ساماندهی کودکان خیابانی ، سیاست اجتماعی ، احمدی نژاد ، دکتر عزیزی ، سبد کالا ، لطیفه ، مدیریت بهزیستی ، مراکز بازتوانی ، مرگ 15 کودک ، مرکز توسعه پیشگیری ، کمیسیون اجتماعی ، فاطمه آلیا ، فکاهی ، صابری ، فحشا ، کمیسیون اجتماعی ، کودک خیابانی ، کودک کار ، مناسب سازی ، معلولیت ، مشایی ، کودکان خیابانی ، کودکان بی سرپرست ، کودکان معلول ، کور ، مشکلات بهزیستی ، مشکلات معلولین ، مصلحت‌اندیشی ، معصومه ابتکار ، معلول ، معلولین ، من یک روحانی هستم ، ناامیدی ، نابینا ، نارمک ، نارمک ، ناصر کاشانی ، نامه دویست تن از مددکاران اجتماعی ، نان یتیم ، ناهنجاری‌های ژنتیکی ، ناکارآمدی سازمانی ، نرگس پرستاری ، نظارت بر مهدها ، نظرات معلولین ، نفریه ، نقاشی ، همخانه ، همیار نوروزی ، وازدگی کارکنان ، وال استریت ، وبسایت های سازمان بهزیستی ، وبلاگ ، وجدان بیدار ، نمایندگان مجلس ، نوبت بهزیستی ، نورروز ، نیت بازدیدکنندگان ، هاشمی ، هدفمندسازی یارانه ها ، هدفمندی یارانه ها ، هزینه انتقاد ، هزینه ایاب و ذهاب ، هلال احمر ، همایش ملی ، مهد ستایش ، مهد سه ستاره ، مهد کودک ، کمربند ، کمیته امداد ، متولی حوزه اجتماعی ، مجلس ، کودکان بد سرپرست ، کودکان بهزیستی ، کمیسیون اجتماعی مجلس ، کنش سیاسی ، کودک بی‌سرپرست و بدسرپرست ، وظایف بهزیستی ، وعده های بهزیستی ، وعده های همایون هاشمی ، یارانه اعتیاد ، یارانه برگ مشاوره ، یارانه نگهداری ، یتیم ، یتیم خانه ، یک چلوکبابی بزنیم ، کار مفید ، کارتن خواب ، کارتن خوابی زنان ، کاندیدای دولت ، کاهش فقر ، کرامت انسان ها ، فراکسیون حمایت از حقوق معلولین ، فراکسیون دفاع از حقوق معلولین مجلس ، فرزند خواندگی ، فرزند معلول ، فرزندان بهزیستی ، فروش املاک و اموال مازاد ، فساد اقتصادی ، فساد سازمانی ، فساد مالی ، فعالیت انتخاباتی ، صرفه جویی اعتبارات هزینه ای ، ضعف مدیریت ، ضعف مدیریت بهزیستی ، طرح تکریم ارباب رجوع ، طرح رسیدگی به اموال مسئولان ، طرح همیاران ، علی لاریجانی ، علی کریمی ، غلو درمانی ، غنیمت خوار ، قالیباف ، قانون برنامه پنجم ، قانون جامع حمایت معلولان ، قانون حمایت از معلولان ، فاطمه دانشور ، فقر زدایی ، فقر و فحشا ، کهریزک ، کودکان بی شناسنامه ، فیلم ، قوه قضاییه ، کار جهادی ، کفش پاره ، مرکز نارمک ، مستمری ، مستمری بهزیستی ، مستند ، مراکز مشاوره ، مراکز نگهداری ، مردار ، مدیریت سبز ، مدیریت محیط زیست ، مدیریت نمایشی ، ماده 190 ، مال نامشروع ، ماه عسل ، مجید ابهری ، مجید رضازاده ، محرومیت زدایی ، محمود محمد زاده ، مددکار ، مددکاران اجتماعی ، مدیر بهزیستی ، مدیر کل ، گرسنگی ، گرسنگی و سیری ، گرمخانه ، گروه همیار ، گزینه های روی میز ، گمرک ، لایحه بودجه ، لبخند ، لبنان ، ستاد انتخاباتی ، سرقت ، سرقت از بیت المال ، سرما ، سریال آوای باران ، سعید شبستری ، سفرهای استانی ، سفیران طلایی ، سفیران طلایی بهزیستی ، سلامت جسمی ، سلامت روانی معنوی و اجتماعی ، سمینار درمانی ، سنگدل ، سهام دار شدن ، سو استفاده فصل پنج بودجه ، سواستفاده ، سوال از رییس سازمان بهزیستی ، سوره ماعون ، سوژه ، سونامی کودکان کار ، رسول طالبی ، رئیس سازمان بهزیستی ، رانندگی ، راه چمنی ، راهبردهای تحول آفرین ، راهکارها ، رفت و آمد معلولان ، روحانی ، روز پدر ، روزنامه ایران ، روسپی گری ، رویا احمدیان ، رییس آینده بهزیستی ، رییس جمهور ، زنان خودسرپرست ، زنان روسپی ، سید سعید آرام ، سید منتظر شبر ، سیستان و بلوچستان ، شب های ناامیدی ، شبه خانواده ، شبیه پدر ، شبکه معلولین ، شعار ، شعار درمانی ، شعر ، ساماندهی کودکان کار و خیابانی ، سازمان نظام روانشناسی ، زنان معلول ، زهرا نوپرست ، زیر ساخت ، سازمان بازرسی ، عاطفه ، عذرخواهی رئیس جمهور ، عراق ، عروسک ، عزیزی ، عصر خبر ، عقب‌ماندگان جسمی و حرکتی و ذهنی ، علمداری ، شهرداری تهران ، شهریه مهد کودک ، شهید ، شورای شهر ، شیرخوارگاه آمنه ، شکایت از رسانه ، شکایت حقوقی ، اعتیاد مردان ، اعتیاد کودکان ، افزایش حقوق ، افشاگری ، افکار عمومی ، اقدامات بهزیستی ، الگوهای ترک اعتیاد ، امام رضا ، امنیت شغلی ، امور اجتماعی ، انتصابات ، استانداری ، استخدام سه درصد معلولان ، اشتغال ، اشتغال فرزندان تحت سرپرستی بهزیستی ، اشتغال معلولان ، اصحاب حلقه ، اعتبارات استانی ، اعتراض ، آسیب نوظهور ، آسیب‌دیدگان اجتماعی ، آسیب‌های اجتماعی ، آقا میری ، آمار آسیب ها ، آمار غیر واقعی ، آموزش شهروندی ، آموزش و پرورش ، آیین نامه اجرایی ماده 190 ، ابوالحسن فقیه ، اتباع خارجی ، اتهام بهزیستی ،
دوستان
 

ترجمه از وردپرس به پارسی بلاگ توسط تیم پارسی بلاگ